Gratis lijftips (nieuwsbrief) ontvangen?
Naam:  
E-mail:
Meld je aan en ontvang gratis E-book over meer energie en minder pijn.
 
 
bedrijven
referenties
 
 

Workshop onderlinge kindermassage

Op natuurlijke wijze leiden we de kinderen in de groep door een massage over de kleding heen (rugmassage) of een handmassage. Een mooie manier om op speelse wijze grenzen te leren aangeven, aanraking met respect te leren en positieve feedback te leren geven tijdens de massage. De kinderen masseren elkaar over de kleding heen en ontdekken zo ieders grenzen. De ontvanger van de massage bepaalt hoe de massage verloopt. Massage brengt rust en ontspanning en helpt het concentratievermogen te verbeteren. 

Voordat de workshop plaatsvindt is er overleg mogelijke met de groepsleiding. Op die manier kunnen we de workshop goed voorbereiden en helemaal aan laten sluiten op de behoefte van de groep en de leerkracht. Het is mogelijk de workshops op thema te laten aansluiten (emoties, vaderdag of moederdag etc.).

De workshop wordt aangepast naar de leeftijd van de kinderen (onderbouw/middenbouw/bovenbouw). Voor de allerjongsten is er meer aandacht voor aanraak en concentratiespelletjes.

Deze workshop is geschikt voor groepen van een basisschool, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang of andere groepssamenstelling waar professionals werken met kinderen. Het is ook mogelijk de workshop te leren aan professionals om deze zelf in de groep toe te passen.

Een workshop massage duurt maximaal 60 minuten. In overleg stellen we een programma samen en bepalen we de duur. Een rugmassage of handmassage met onderarm kunnen we in de groep realiseren. Het is ook mogelijk de workshop uit te breiden, bijvoorbeeld met het maken van een scrubcrème of zoutscrub voor de handen (leuk voor moederdag). De tijdsduur die we in overleg vastleggen is mede afhankelijk van de leeftijd en/of aandachtsspanne van de groep. 

De kosten voor een workshop hand- of rugmassage bedragen € 60,00 per uur. De benodigde materialen zijn daarbij inbegrepen. Indien we het programma uitbreiden ontvangt u een offerte.

Docent

De workshop wordt gegeven door Sacha Zijlmans. Sacha is sinds 2005 sportmasseur en heeft sindsdien verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. Zij heeft een fulltime massagepraktijk sinds 2008 en is werkzaam als stoelmasseur bij bedrijven sinds 2006. Sacha leert de kinderen contact te maken met de ander en zichzelf. Ze leert ze diverse massagetechnieken op speelse wijze. Dat aanraken leuk en fijn is en elkaars grenzen leren bewaken.  

Bijeenkomst
De workshop bestaat uit 1 workshop van een uur en kan in een training of op wekelijkse basis worden ingezet. 

Leermiddelen

Je ontvangt een workshophandleiding.